Andrea Beugger

Oh my God. Dat was de titel van mijn debuut bij Colline. Een korte komische dansvoorstelling bij café Casper in het Modekwartier. Vanwege de 2013-editie van de ModeBiënnale Arnhem, hadden regisseur Jacques Jansen van Colline en artistiek leider Paula Walta van Telder, de handen ineen geslagen.
Om nadrukkelijk het contact met de MOBA-bezoekers op te zoeken, speelden we een pop-up-voorstelling, pal voor de terrasjes: Joël Hogeveen, een jonge adolescent, en ik zijn moeder.
Het was top om in het begin van de voorstelling, toen we in een elektrisch Smart-autootje kwamen aanstuiven, mensen verbaasd te zien kijken. En sommigen hadden nog niks door, totdat we even later de aanzet maakten tot een dans, toen viel het kwartje.
Deze voorstellingen heb ik met veel plezier gedaan. Vanaf de start van de repetities had ik direct een professionele klik met Jacques Janssen, met wie ik voor het eerst samen werkte. Hij leverde vooral dramaturgische input, terwijl Paula, met wie ik bij Telder al had samengewerkt, eindverantwoordelijk was voor de choreografie.
Geweldig dat ik deze zomer, 2016, weer in een pop-up-voorstelling speel: Huize Adeldom.”

Wordt blij van: “Onbevangenheid, enthousiasme en veel lachen.”
Eten: “Ik kan echt genieten van plaatselijke streekgerechten. Van eenvoudig, zoals na het skiën gezellig met vrienden kaasfonduen in een chalet tot na een wandeling door Toscane smullen van een heerlijke ovenschotel met verse rozemarijn die we daar zelf hebben geplukt.”
Andere passies: “Kunst & cultuur, van musea en theaters tot arthouse-films plus concerten. En puur in de natuur, wandelen naar een bergtop of suizend op de ski’s naar beneden.”
Bloedhekel aan: “Oorlog, onrecht en ongelijkheid.”
Vertel over jezelf iets verrassends dat nog vrijwel niemand weet: “Ik praat graag met dieren en ik begrijp ze ook.” ”

29-02-2016