Maarten Hopman

“Ik was aangenaam verrast toen Jens, die ik kende via ArtEZ, mij begin mei belde. Vanwege een andere productie, die overlapte met de speeldata, kon hij niet mee spelen in Lanseloet van Denemarken. Of ik hem wilde vervangen? Zo ja, dan zou Jacques Janssen, de regisseur, mij kort daarop bellen.
Ik was gelijk enthousiast. Ouderen spreken mij sowieso heel erg aan. Over het algemeen vind ik ze prettig in de omgang. Geduldig, relaxed, relativerend en nuchter.
Samen met Marieke van der Have, die al de nodige ervaring heeft met het spelen voor ouderen, ben ik sinds kort volop bezig met repeteren. Het stuk is speciaal geschreven voor licht dementerenden. Het geeft ontzettend veel voldoening om straks bij te dragen aan een gave interactieve middag en samen met het publiek te genieten.
Daarnaast ben ik nu druk met de laatste voorbereidingen voor mijn afstudeervoorstelling. Daarbij wordt ik gecoacht door Jos Thie, bekend van producties met cabaretiers als Jochem Myjer, Brigitte Kaandorp en Veejay Armin van Buuren. Ik speel samen met studiegenoten Wolter Weulink, Jens Oosterloo en Rubin van Gent. Mijn voorstelling heet Borderland en gaat over de collectieve onzekerheid in onze samenleving. We spelen op 23 en 25 juni in het Posttheater in Arnhem.
Hierna wil ik twee jaar de Master-opleiding Muziektheater doen. Mijn ambitie is om op termijn maatschappelijk relevante producties te regisseren, bij voorkeur ook voor publiek dat nu nog niet naar het theater gaat.”

Wordt blij van:“Met vrienden leuke dingen doen, zoals uitgaan.”
Eten: “Risotto, bereid door mijn vriendin.”
Andere passies:“Voetbal, volgend jaar wil ik bij een zaalvoetbalclub. Ik trap nu geregeld balletje met een stel vrienden. Daar kijk ik altijd naar uit. Ik heb ruim twaalf jaar gevoetbald in Veenendaal. Vanaf de F-je’s tot m’n studie, altijd met veel plezier.”
Bloedhekel aan: “Agressie, geweld.”
Vertel over jezelf iets verrassends dat nog vrijwel niemand weet: “Ik kan heel goed strijken.”

7-06-2016