Matthijs van der Meer

“Barrie Stevens, een begrip in de Nederlandse showbizz. Wat was het een voorrecht om vorig seizoen onder zijn vleugels te werken aan de musical ‘Heerlijk Duurt Het Langst’. Al snel ontstond een professionele klik, waarna ik zijn assistent werd tijdens deze productie. Stevens vertelde mij dat hij volgend seizoen in een toneelstuk zou spelen bij Colline Producties en dat het bedrijf nog op zoek was naar een jonge acteur.
Na een zeer prettige kennismaking en een workshop met de regisseur werd ik aangenomen voor de rol van Roy. Een jongen die in veel verhaaluren maar in relatief korte tijd op het toneel een enorme ontwikkeling van gevoelens doormaakt.
Lucas de Waard, de schrijver van Tegengas.nu, heeft ontzettend veel mooie emotionele lagen in de tekst verwerkt. Een enorme uitdaging al deze emoties zo waarachtig mogelijk te spelen. Door mijn kwetsbare kant op te zoeken en mijn ogen te laten spreken kan er echtheid en waarheid ontstaan. Hierdoor kan ik de filosofie van Toon Hermans opvolgen: “Alles wat waar is werkt op een toneel!”.

Wordt blij van: “Muziek, theater, Strictly Come Dancing, eten, Kerst, thuis gezellig maken met vrienden en familie.”
Eten: “Ik kan echt genieten van mooi gepresenteerde en smaakvolle gerechten! Zoals Gerard Depardieu zegt in de film Last Holiday: ‘The secret of life is butter!’”.
Andere passies: “Televisie, componeren, schrijven en choreograferen.”
Bloedhekel aan: “Mensen die liegen!”
Vertel over jezelf iets verrassends dat nog vrijwel niemand weet: “Ik ben dol op Londen! Buiten het enorme aanbod van de prachtigste musicals, slenter ik graag door de stad: warenhuizen en winkeltjes. Genieten van een Engels ontbijt bij The Wolseley of ’s avonds dineren bij The Orange!”

18-02-2016