Soraya Wunnink

“Dankzij Colline kan ik ervaring opdoen samen met oudere acteurs met een lange staat van dienst. Die wisselwerking tussen jong én oud is een groot pluspunt. Bovendien is het thema van elke productie maatschappelijk relevant. Met een kleine club gedreven, enthousiaste professionals, gooien we een steen in de vijver van het maatschappelijk debat.
2016 wordt mijn eerste lustrumjaar. In 2011 deed ik auditie voor Van de brug af. Omdat kort daarop besloten werd, geen toneelvoorstelling te maken, maar een film, ging de rol naar een actrice die meer tv-ervaring had.
Vervolgens heb ik met veel plezier in de meest uiteenlopende producties gespeeld: van Daphne & Apollo, zangtheater in verzorgingshuizen in de regio Arnhem, en Poeti, Poeti, Poeti, een olijke opvoed-ode op het Sprookjesfestival tot serieus werk, Een Tedere Oorlog, een voorstelling over de dilemma’s rond euthanasie en zelfbeschikking, gespeeld door Diana Dobbelman, Willem van Dinteren en ik.
Medio maart 2016, wanneer mijn zwangerschapsverlof voor ons dochtertje erop zit, begin ik met de repetities voor Huize Adeldom, een komische voorstelling die we in mei-juni zes zondagochtenden gaan spelen. Ik heb er echt zin in, alleen al vanwege de bijzondere locatie: telkens een Gelders kasteel.”

Wordt blij van: “De zon die schijnt, kopje koffie drinken en gezellig kletsen met vrienden.”
Eten: “Spaghetti Carbonara, biefstuk met een lekkere rode wijn en hapjes bereid door Jacques Jansen, de artistiek leider van Colline Producties.”
Andere passies: “Zingen, variërend van chansons door Aznavour tot Jazz, van Billie Holiday en Sarah Vaughan tot Natalie Cole. En ik ga heel graag naar toneel- en moderne dans-voorstellingen, van Oostpool tot Introdans.”
Bloedhekel aan: “Ongerechtigheid.”
Vertel over jezelf iets verrassends dat nog vrijwel niemand weet: “Eigenlijk ben ik niet zo relaxed wanneer ik onder de mensen ben. En wanneer ik dit wel eens toevertrouw aan een goede vriendin of vriend is de reactie altijd: ‘Jij?!’”

23-02-2016