Lucas de Waard debuteert als romanschrijver.

AMSTERDAM - In de boekhandels is sinds 25 maart ‘De Kamers’ te koop, het debuut van Lucas de Waard (30) als romanschrijver. Hij is sinds 2012 verbonden aan Colline Producties als freelance theaterschrijver.
Lucas is bezig met de voltooiing van de tekst voor 'Tegengas.nu', de voorstelling met onder meer Barry Stevens waarvan de repetities in het najaar 2015 van start gaan. Daarnaast schreef hij in 2013 de tekst voor Furie, het stuk met Gerda Havertong over een keiharde ‘bizz-bitch’ die door persoonlijk leed en arbeidssores haar zachte kant ontdekt.

Krachtig en prikkelend
De Kamers, uitgegeven door De Geus in Breda, is een psychologische roman. Bij publicatie kreeg het boek positieve recensies:
‘Lucas pelt schil voor schil de levens van zijn personages af. Fascinerend, spannend, verwarrend, schrijnend, soms schaterlachend cynisch en altijd krachtig helder geschreven.’ – Jaap Robben, schrijver van Birk.
‘De kamers is een prikkelend verhaal over afwijzen en afgewezen worden, en de onmogelijkheid om zo’n breuk ooit te lijmen.’ – Bram Dehouck, schrijver van Een zomer zonder slaap.

Inhoud
De Kamers gaat over TV-presentator Aram die is ontslagen nadat hij in zijn programma een kind per ongeluk ernstig heeft verwond. Hij zit al maanden thuis, is tot niets in staat. Zelfs het vertrek van zijn vriendin, een succesvol rechercheur, ondergaat hij gelaten. Dan stuit hij op één van haar dossiers over de verdwijning van een meisje. De naam van een verdachte schokt Aram. Het is de jeugdvriend die door hem ooit in de steek is gelaten.

Over de auteur
Lucas de waard (1984) is theaterschrijver, columnist en prozaïst.
In 2009 studeerde hij af aan de schrijversopleiding Writing for Performance te Utrecht. Sindsdien schreef hij onder meer voor Theaterfestival Boulevard, GIEL (3FM), het Brabants Dagblad, Colline Theaterproducties, De Wintertuin en openluchttheater De Kersouwe.
Hij treedt veelvuldig op, onder meer met ‘De Waard en zijn gasten’.

Meer informatie: www.degeus.nl; www.lucasdewaard.nl

30-3-2015