2009 – Atafkir


Atafkir is een voorstelling over mode, bezinning en vergankelijkheid. Gebaseerd op het werk van Arnhemse ontwerpers, die hun huidige collectie hebben laten inspireren op de de antieke cultuur.
De opbouw van de voorstelling lijkt op de structuur van een Griekse tragedie. De mechanische muziek heeft de rol van het Koor.
De mevrouw opent de voorstelling met een monoloog, die de gang door de ruimte en de hoop op toekomst weergeeft. De Mevrouw is in het zwart gekleed en draagt zwarte make-up. Ze is ongenaakbaar. De Meneer is de nieuwe mode brenger, een soepele beweger, een bezinner, die regelmatig de mevrouw met zijn nieuwe ideeën confronteert. De meneer is de vechter tegen, maar eigenlijk de stimulator van de vergankelijkheid. Eigenlijk zitten ze opgesloten in een doolhof waarin het machtsspel subliem geleverd wordt. Is er sprake van een nieuwe Odyssee?
De voorstelling werd tijdens de Mode Biënnale gespeeld in Station Klarendal, AFF Monsteratelier, Klarendalseweg 534 te Arnhem, boven restaurant ‘Goed Proeven’.

De Mevrouw: Nynke Borgman
De Meneer: Lorenzo Borella
Choreografie: Lorenzo Borella
Regie: Jacques  Janssen
Assistent: Gert van der Nol
Vormgeving: Jacques Janssen
Techniek: Robin v.d. Boogaart
Duur van de voorstelling: ongeveer 50 minuten
Vormgeving drukwerk: Joke Beltman
Met bijzondere dank aan Latifa Tajjiou

De productie werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Arnhem, Stichting Volkshuisvesting Arnhem, Rabo Stimuleringsfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Arnhem Fashion Factory en drukkerij Roos en Roos.


Foto’s: Jos van Ruyven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *