2015 – Een Tedere Oorlog

tedereoorlogA2def2k2De dilemma’s rond euthanasie/zelfbeschikking. Die staan centraal in Een Tedere oorlog, het drama over een familie, met in de hoofdrollen Diana Dobbelman, Catherine Keyl, Willem van Dinteren en Soraya Wunnink. Dit indringende stuk van Colline Producties wordt geregisseerd door Jacques Janssen en co-regisseur Gert van der Nol, naar een verhaal van Pim Leeuwenkamp.

Een Tedere oorlog gaat over zelfbeschikking: tweestrijd, pijn, liefde, ongerijmdheden. De verhoudingen binnen de familie Walraven komen op scherp te staan door de doodswens van Paul, die de erfelijke ziekte van Huntington heeft. Hij roept de hulp in van zijn broer Thomas die arts is. Met een lach en een traan proberen de familieleden elkaar de loef af te steken en te steunen. Bovenal stellen broer, vrouw en dochter alles in het werk om hun zin door te drijven.

Compassie
Een Tedere oorlog is een strijd zonder winnaars. Haken en ogen aan euthanasie/zelfbeschikking komen indringend aan bod. Hartverscheurende dilemma’s blijken grotendeels voort te vloeien uit ethische opvattingen en godsdienstige overtuiging. Achterliggende gedachte is dat mensen elkaar (on)bewust onnoemlijk veel leed toebrengen. Tegelijkertijd zijn mensen in staat tot mededogen.
De tournee is van 4 februari t/m 15 mei 2015, de première is op 12 februari 2015.

 

Voor meer informatie en/of boekingen:
Impact Entertainment,
030 – 267 37 62

Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Arnhem
Provincie Gelderland
Fonds Sluyterman van Loo

 

Jacques Janssen Regie
Gert van der Nol Regie-assistent
Soraya Wunnink Muziek/repetitor
Krisztiän Horvàth Decor
Marco Robbesom Lichtontwerp
Ernst Kühne Uitvoering decor
Cintha de Swart Kostuum
Bernhard van den Dool Algemeen technicus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *