2011 – Monologen Harderwijk

Harderwijk 9 en 17 september 2011

Het mysterie van de Vischmarkt
De Gezelligheidsmonologen lichten een tipje van de sluier op

Wie heeft er iets te maken met de vermissing van Lisa? Heeft iemand soms belang bij haar vermissing? Is ze vermoord?

De stadswandeling met het Stadsgilde door Oud Harderwijk heeft op 9 en 17 september wel een heel mysterieus slot. De wandeling eindigt op de Vischmarkt waar de ´hersenen´ op volle kracht aan het werk worden gezet. Er moet een mysterie worden opgelost. Want, wat is er met Lisa gebeurd? Heeft er iemand baat bij haar vermissing ? Wat voor leven leidde deze prominent aanwezige, bekende Harderwijkse van de Vischmarkt?

Colline Theaterproducties laat bekende Harderwijkers fungeren als bewoners van de Vischmarkt die verhalen (Gezelligheidsmonologen) vertellen als stukjes van de puzzel die leiden tot de oplossing van de verdwijning van Lisa. De verhalen gaan over het leven op de Vischmarkt en de dingen die er gebeuren.
De vraag is wie iets te maken heeft met de vermissing van Lisa. Lisa de motor achter de beweging `Harderwijk Gezellig´, maar ook een intrigante op zakelijk gebied. Aanvankelijk leidde ze een erg luxueus leven tot ze werd verlaten door haar vermogende echtgenoot. Om toch een beetje op haar oude niveau te kunnen leven, houdt ze zich kennelijk ook bezig met duisteren praktijken. Boze tongen beweren zelfs dat ze mannen chanteert.
De spanning stijgt ten top als alle verhalen zijn verteld en de bezoekers Sherlock Holmes moeten gaan spelen en samen het raadsel oplossen.
Tot slot kijken we naar een fotoverhaal, dat roet in het eten gaat gooien ?
We zien daar Lisa Noordhuis (Hannie Uiterwaal), Lotte Berber( Suzanne Sherriff), de nieuwe vrouw van haar ex en de gevreesde Coby Zwijntjes (Doris Goosen) met haar autistische zoon Bertus Zwijntjes (Vincent van Miert). Wat voeren zij in hun schild en wat heeft Igor Bleileven (Johan Hijnberg)er mee te maken ?

Wilt u de Gezelligheidsmonologen ook in uw stad, dorp of wijk ? Wij passen alles aan aan de omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *