2009 – U bent onze moeder

U BENT ONZE MOEDER
U bent onze moeder was speciaal bedoeld voor partners, familieleden, vrienden, verzorgers en mantelzorgers van ouder wordende, dementerende, mensen.
De voorstelling liet in een kort tijdsbestek de zorg, het verdriet, de angst voor de naderende dood, de humor, de verborgen agenda’s, de toenadering en de verdieping van het contact zien. De toeschouwers delen met elkaar wat herkenbaar is en zijn even niet alleen met het onderwerp.
Colline zette in de maanden maart tot en met mei 2009 deze voorstelling op toneel. ‘U bent mijn moeder’, bekend door de vertolking van Joop Admiraal, wordt in een nieuwe jas gegoten. Jacques Janssen, regisseur, geeft een eigen interpretatie op twee broers en hun dementerende moeder.

Colline Theaterproducties voerde ‘U bent onze moeder’ overal in het land uit. In kleine theaters, maar vooral op locaties waar verzorgers en familie bij elkaar komen, dus bij zorginstellingen.

De voorstelling, die ongeveer een uur duurde, stemde zonder meer tot nadenken. Bovendien bood het prima aanknopingspunten voor vele nabesprekingen, waaraan ook de acteurs deelnamen.

De publieksgroep varieerde tussen de 40 en 250 mensen. De voorstelling is 20 keer opgevoerd.

Spel: Alexander van Heteren en Emile Jansen
Regie: Jacques Janssen
Regie-assistent: Gert van der Nol
Beschildering decor: Loek Klinkhamer
Productiemedewerkers: Sjaan van Oers en Elly van Schoonderwalt

Deze voorstelling werd mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Arnhem: innovatiefonds WMO; het VSB-fonds en de Stichting Sluijterman van Loo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *