2011 – Warme Winter Weken Gezelligheids monologen

De warme winterweken en het feest der herkenning

U kent dat wel, dat gevoel: december, de verwarming op 20 graden, de open haard aan, de drank, de hapjes, het diner en gezellig met elkaar zijn.
En al die kaarsjes aan en de lichtketting aan, waar zo’n leuke eland mee gevormd is. We weten wat we met moeder doen tijdens de kerst en de kinderen zijn er en de gescheiden tante Willy komt ook (anders zit ze alleen.)
In december houden we van elkaar en genieten we van elkaar. Tenminste zo hoort het. In december koken we ook maaltijden, die je nog nooit gemaakt hebt, ben je eindeloos bezig met de boodschappen en vooral om het gezellig te houden. De irritaties vegen we onder het tapijt.

Krijgt u al warme gevoelens? Nee? Of bent u nu toe aan een rustgevend middel of een goed verhaal? Ja?

De Gezelligheidsmonologen zorgen ervoor dat u in ieder geval met een (glim)lach die overweldigende en verplichte gezelligheid aankunt.

Kom luisteren, genieten en lachen

Op alle speeldata komt artistiek leider van Colline Jacques Janssen en een Arnhemse gast. Zij lezen ieder verhalen en gedichten in een erg gezellig decor.
Die verhalen en gedichten kijken allemaal met een zekere ironie naar die verplichte gezelligheid. De verhalen zijn geschreven door bijv. Gerard Reve, Stefan Brijs, Maarten Biesheuvel, Roald Dahl, Jan Wolkers enz.

Entree: € 10,- Kaarten nu al aan de bar of balie verkrijgbaar.
Reserveren: producties@colline.nl of 026 4438234

Speellijst

Donderdag 8 december 20:15 Café Meijers, Beekstraat 2; Gast: Cees Van der Pluijm, Dichter, schrijver en performer

Donderdag 15 december 20:15 Café Meijers Gast: Hanz Mirck, Dichter,schrijver

Zondag 18 december 12:00 Café Brasserie Dudok, Koningstraat 40; Gast: Gerrie Elfrink (wethouder), Peter Hendriks (Theatermaker bij 100vogels) en Ria Oudega (directeur Bibliotheek Arnhem)
Zondag 18 december 15:00 Café Brasserie Dudok Gast: Peter Hendriks en Ria Oudega

Donderdag 22 december 20:15 Boekhandel Ongerijmd, Nieuwstad 38; Gast: Theo Beneder (Eigenaar Ongerijmd), Joke Beltman (Eigenaar Bureau Joke Beltman DTP en Grafisch Ontwerp)

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *