Het doek valt voor Colline

Na de aankondiging van het vertrek van artistiek leider Jacques Janssen (65) en van zakelijk leider Jos van Ruyven (63), zij gaan beide met pensioen, is het Colline-bestuur er niet in geslaagd geschikte opvolgers te vinden. Daarom valt op 9 oktober 2016, na 15 jaar en na ruim 60 producties, het doek voor Colline Theater Producties met de laatste voorstelling van Lanseloet van Denemarken.

Colline Producties houdt op te bestaan in het voorjaar van 2019.

EXPOSITIE

Van 5 t/m 31 oktober 2016 is een expositie van Colline theateraffiches (Joke Beltman) en foto’s (Peter van Dijck) te zien in boekhandel HijmanOngerijmd, Grote Oord 15; 6811 GA Arnhem.
In de tentoonstelling geven de affiches en foto’s een heel kunstzinnig beeld van de theaterproducties, die Colline de afgelopen jaren heeft gemaakt. Naast affiches en foto’s is er een hoekje ingericht, waar belangstellenden de korte film Van de Brug af (over jongeren en zelfdoding) kunnen bekijken,ook de documentaire Reinaert en Esmoreit (het werk met licht dementeren) en een aantal trailers van toneelproducties zijn te zien.

HERINNERINGSBOEKJE

Ter herinnering aan Colline Producties verschijnt 5 oktober 2016 het boekje: 'Azijnoog dicht,haarlijn scherp'. In dit boekje staan verhalen van diverse medewerkers en natuurlijk ook over de producties die Colline heeft uitgebracht. Jacques Janssen vertelt in het kort de ontstaansgeschiedenis en de beeldend kunstenaar Loek Klinkhamer uit Arnhem voegt een mooie illustratie toe aan het boekje.
Het boekje is geschreven door Luc Smeets, PR medewerker van Colline, Peter van Dijck verzorgde de fotografie en het boekje is vormgegeven door Studio Beltman.
Joke Beltman en Peter van Dijck zullen het eerste exemplaar in ontvangst nemen op 5 oktober 2016 tijdens de opening van hun tentoonstelling van theateraffiches en foto’s in boekhandel HijmanOngerijmd.
De oplage is beperkt. Tegen betaling van de portokosten is dit boekje aan te vragen via het contactformulier van deze website.

LAATSTE VOORSTELLING

Op 9 oktober 2016 spelen Marieke van der Have en Maarten Hopman de laatste voorstelling van Colline Theater Producties, Lanseloet. Hiermee beëindigen we een tournee langs 27 plekken in Nederland. Daarnaast is het ook de laatste voorstelling van Colline Producties, het slotstuk na 15 jaar producties. Iedereen die nog een laatste keer wil genieten van Colline is welkom!
9 oktober 2016, 15:00, duur ca. 45 minuten
Locatie: Theater De Leeuw, Leeuwensteinplein 1,6824 DA Arnhem
Entreekaarten, € 8 per stuk, kunnen worden besteld via: producties@colline.nl of 026-4438234.

AFSCHEIDSRECEPTIE

Op maandag 10 oktober 2016 is er voor genodigden een afscheidsreceptie ter gelegenheid van het vertrek van artistiek leider Jacques Janssen en zakelijk leider Jos van Ruyven in Theater De Leeuw te Arnhem.
De genodigden (veelal acteurs) zijn dan in de gelegenheid om de theaterzaal te bezichtigen. Er zullen foto presentaties te zien zijn.
De receptie is van 15.30u.- 17.30u.